11.11.2010

Методът на Ловас

Posted in Без категория в 7:45 от Tanya

Преди време бях свалила тази книга за метода Ловас. Книгата ми беше много полезна, специални благодарности на преводачите. Чак след няколко години разбрах, какъв е бил метода Ловас.

–––––––––

Lovaas метод

Базирана на принципите на ABA, програмата Lovaas е разработен от Университета на Калифорния, Лос Анджелис по проект „Малки деца с аутизъм” под ръководството на Ivaar Lovaas. Използва интензивно (40 часа седмично) обучение, поведенчески техники за интервенция на деца от две до три годишна възраст, в продължение на 2-3 години. Първите етапи на програмата са насочен към преподаването самопомощ /овладяване на правила/ и приемливи езикови умения. Вторият етап на интервенцията набляга на развитието на езика и интерактивна игра с връстниците си.

Експериментът Lovaas

Направеният експеримент от 19 деца с аутизъм на възраст под 4 години. След няколко години работа 47% от децата са завършили нормално първи клас и са имали нормален IQ. Втора група от 19 деца работила по 10 часа седмично и само едно от тези деца е завършило нормално първи клас

Източник:  http://www.autismawareness.com.au/behavioural-interventions

Още за Lovaas

http://www.lovaas.com/

За Ловас в  about – през тази година ни е напуснал

Реклами
%d блогъра харесват това: